MANGE EKSTRAKSJONSLØSNINGER

Sveiserøyk

utdrag

+ Kundeorienterte løsninger for mange bruksområder

+ Utmerket service

+ Kort leveringstid

+ Mer enn 50 års suksess på markedet

+ Pålitelig partner for den spesialiserte handelen

Sveising og lodding ryker

Ansvarlige virksomheter sørger for at sveiserøyk og lodderøyk fjernes fra arbeidsplassen for å beskytte arbeiderne mot sykdom. Dette er fordi sveise- og lodderøyk er blant de vanligste årsakene til luftveissykdommer hos arbeidere i metallindustrien.

Sveising og lodding frigjør gasser og partikler i form av sveiserøyk, på grunn av den kjemiske prosessen som oppstår når materialet varmes opp. Denne sveiserøyken utgjør en helserisiko for arbeidere, og derfor er effektiv fjerning av sveiserøyken på arbeidsplassen ekstremt viktig. Sveiserøyk kan forårsake en lang rekke komplekse og alvorlige sykdommer hos arbeidere som eksponeres for røyken over lang tid. Det er nettopp derfor arbeidstakernes helse og sikkerhet bør komme først. Avsug av sveiserøyk bidrar til å skape et bedre og tryggere arbeidsmiljø til beste for alle.

Sveising med GEOVENT ESA arm

Vi har mange års erfaring med sveiserøyk og fjerning av lodderøyk og våre produkter er tilpasset behovene på dette området. Produktene våre fjerner effektivt forurensning ved kilden, og minimerer helserisikoen for arbeiderne. Samtidig er produktene brukervennlige og fleksible, noe som gjør dem ideelle for ulike typer arbeidsplasser.

Som eksempel leverer vi ulike typer avsugsarmer og hetter, som kan plasseres nær forurensningskilden. Vi anbefaler ofte installasjoner som er fastmontert på verksted og som styres av automatikk – med eller uten W3-godkjenning. Alternativt kan vi tilby mobile enheter med ulike filtreringssystemer og ulike armer.

Ta kontakt med vår salgsavdeling og la oss hjelpe deg med å finne den mest optimale løsningen.

Utvinningsguide

Denne tabellen antyder hvilken mengde luft du bør bruke,
avhengig av applikasjonen.

Prosess Luftstrøm per uttak
[m³/h]
Slangedimensjon [mm] Lufthastighet i kanal på ufiltrert side [m/s]
Egnede Geovent-produkter
Sveiserøyk ulegert stål (TIG) 1000 160 10 – 15 WING, COMPACT, MEF og GeoFilter GFB2
Sveiserøyk ulegert stål (MMA, FCA, MIG/MAG) 1000 160 10 – 15 WING, COMPACT, MEF og GeoFilter GFB2kg
Sveiserøyk legert stål (TIG) 1000 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF og GeoFilter GFB2
Sveiserøyklegert stål (MMA, FCA, MIG/MAG) 1500 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF og GeoFilter GFB2
Sveiserøyk aluminium (MIG/MAG, TIG) 1500 200 10 – 15 WING, COMPACT, MEF og GeoFilter GFB2
Laser/plasmaskjæring Avhengig av størrelsen på skjærebordet [m²] 10 – 20 MEF, GeoFilter GFB2 og GFH

Hvorfor velge Geovent?

Vårt firma har eksistert i mer enn 50 år og har en
lidenskap for utvinnings- og filtreringsteknologi.

Kundeorienterte løsninger for mange bruksområder

Basert på behovene til hver enkelt kunde finner vi effektive og kostnadseffektive løsninger

Utmerket service

Våre tekniske selgere interne og eksterne står klare til å betjene deg, og vi tilbyr deg diverse dokumentasjon på nett.

Kort leveringstid

Med et velfylt lager av råvarer og ferdigvarer er vi i stand til å levere innen kort tid etter mottatt bestilling.

Pålitelig partner for den spesialiserte handelen

Vi jobber tett med installatører og distributører over hele landet, og støtter dem med råd og dokumentasjon for deres behov.

En kort video om utsuging av sveiserøyk

Ved alle typer sveising er det svært viktig å beskytte arbeidere mot giftig røyk. Et kraftig punktavsug ved hjelp av en avsugsarm vil sikre et sunt arbeidsmiljø.

Den utvunnede røyken passerer gjennom et effektivt filter, som renser luften før den slippes ut i friluft.

For å oppnå optimalt avtrekk benyttes en korrosjonsbeskyttet vifte som styres av en automatisk styreenhet. På denne måten er det sikret at avtrekket starter når sveising foregår og at energiforbruket holdes på et minimum.

Produktspekter

Nedenfor finner du noen av våre kjente og anerkjente produkter.

Se dem gjennom eller besøk nettsiden vår for å få en oversikt over hele utvalget vårt.

Kompakt avtrekksarm med innvendig bærearm - teleskopisk.

COMPACT arm

Avsugarm med innvendig bærearm – teleskopisk. Dim.: ø160 og 200. Lengde: 1 til 8 m.

GeoFilter GFB2 W3 er en komplett og selvrensende filterenhet

GFB2 W3 filter

GFB2 W3 er en filterenhet som brukes til forskjellige filtreringsformål.
Luftmengde opp til 28.800 m³/t.

ESA arm

Avsugarm med utvendig bærearm. Dim.: ø160 og ø200 mm. Lengder: 2 til 8 m.

ASA-4 arm

Avtrekksarm med utvendig bærearm. Dim.: ø160 og 200. Lengde: 2 til 9 m.

LEF-MEF vifte

LEF-MEF vifte

Avtrekksvifte. Korrosjonsbestandig. Energisparing. Luftmengde: 700 til 24.100 m³/t. Trykk: 200 til 4.500 Pa

HVU

HVU

Våre høyvakuumenheter, for industriell og tung bruk, brukes til klargjøring av biler, utsuging av slipestøv, sveising med avsug ved brenneren etc. Ulike alternativer er tilgjengelige.
Trykk: Opp til 35.000 Pa
Luftvolum: Opptil 2.600 m³/t

GFH og GFH PLUS Filter

GFH og GFH PLUS filteret er en effektiv løsning for støv- og røykfiltrering. Bredt spekter av applikasjoner. Luftmengde opp til 60.000 m³/t.

Bærbar vifte PM-180

Bærbar vifte PM-180

Bærbar enhet egnet for avtrekk av sveiserøyk, damper etc. på steder og rom hvor fast avsugssystem ikke er egnet.

Frekvensomformere

Frekvensomformere

Høykvalitets eksterne frekvensomformere GeoDrive GD20, GD350, og ABB ACS-150, ACH-580.

GeoFlex sveis

GeoFlex sveis

GeoFlex Weld er en lett PVC-tape ventilasjonsslange egnet for f.eks sveising, klimaanlegg, ventilasjon av tanker og lasterom mm.
Temperatur: Opptil 60°C (kort tid 110°C)
Dim.: ø80 til ø250 mm

Våre kunder

Vi betjener store og små kunder over hele verden og tilbyr deg
muligheten til å komme i kontakt med dem og lære av deres erfaring i arbeidet med oss.

"Det er perfekt å få ideer til løsninger på Geovents nettsider og få de endelige rådene fra et kompetent salgsteam"

Steen Lassen
Lassen Ventilasjon

"Geovents produkter fungerer som forventet og leveringen er alltid rask og punktlig"

Alex Gros
Econ Werkstattausrüstungs gmbh

Vi ser frem til å betjene deg
personlig, på telefon eller online

Så send oss en melding nå, raskt og uforpliktende, så holder vi kontakten.

Salesteam Germany

  UTTREKNING AV SVEISERØK OG LODDERØK

  HVA ER SVEISERØK OG LODDERØK?

  Sveiserøyk og lodderøyk dannes ved fordampning av materialet som sveises, sveiseelektroder og loddemetall , og fyllmaterialet som brukes i prosessen. Ulike kjemiske stoffer dannes under sveising og disse er både synlige og usynlige. Sveiserøyk består av både gasser og fint støv , og partikler så små at de beskrives som nanopartikler. Dampene kan inneholde en rekke metaller, som jern, kobber, mangan, krom og nikkel. Nikkel, krom og sveiserøyk er for tiden på listen over kreftfremkallende stoffer. Dette gjør beslutningen om utsuging av sveise- og lodderøyk enda viktigere.

  REGLER OG LOVGIVNING

  Metallindustrien er i stadig utvikling, og dette stiller også krav til utstyret det jobbes med – utstyret må for eksempel kunne takle innovasjoner innen materialer og produksjonsprosesser . Som bedriftseier eller ansvarlig for produksjon i metallindustrien er det viktig å følge med på denne utviklingen slik at ansatte kan beskyttes på best mulig måte i farlige situasjoner, som for eksempel utslipp av sveiserøyk. Selv om ansatte som sveisere er forpliktet til å bruke sikkerhetsutstyret som stilles til rådighet, er det arbeidsgivers ansvar å sørge for utstyr som oppfyller kravene til den tiden. Dersom arbeidstaker får kjennskap til et problem som påvirker sikkerheten på arbeidsplassen, skal vedkommende melde fra til sin arbeidsgiver eller verneombud . Det er viktig at arbeidsgiver og verneombud ivaretar arbeidsmiljøets sikkerhet og at arbeidsutstyret er i samsvar med lokale og nasjonale lover og regler . Samtidig er det også viktig at det gjennomføres jevnlige kontroller av produkter, arbeidsmiljø og sikkerhet , da flere faktorer kan påvirke effektiviteten av uttaket . Dette kan for eksempel være endringer i arbeidsprosesser, nyansatte, endringer i materialer som brukes mv. Ved å kontrollere arbeidsområder og sikkerhet kan risikoen for alvorlige helseproblemer forebygges .

  UTSLAG AV SVEISE- OG LODDERØK

  God og effektiv forebygging kan eliminere mange av de alvorlige helseproblemene og bidra til å skape et bedre arbeidsmiljø . For å minimere eller eliminere sikkerhetsrisikoen forbundet med sveising og lodding , er det viktig at arbeidsplassen er godt ventilert. Det betyr at forurensning fjernes så langt det er mulig ved kilden, både for å passe på den ansatte som sveiser , men også andre ansatte som er i nærheten. Det er lurt å foreta en risikovurdering av arbeidsplassen for å se hvor det er behov for tiltak. Inkludert hvor mye sveiserøyk og lodderøyk som slippes ut. Det er imidlertid alltid viktig å fokusere på ventilasjon, uansett hvor lenge sveisingen pågår eller hvor mange arbeidere som er rundt sveise- eller loddestedet.

  Utsuging av sveiserøyk kalles ofte prosessavsug. Prosessuttak kan fungere på flere måter, blant annet punktuttak på den enkelte arbeidsplass. Felles for de ulike alternativene for prosessavsug er imidlertid at de alle beskytter mot sveiserøyk og de farlige elementene som slippes ut i luften.

  Vanligvis vil røyken bli trukket ut via en avtrekksarm eller en hette . Ved å skape et undertrykk i avsugsarmen og oppsamleren, trekkes røyken vekk fra arbeidsplassen. Undertrykket skapes av en vifte , som kan monteres direkte på avsugsarmen eller ved panseret , men ofte vil den monteres i enden av avtrekkssystemet og ofte utendørs.
  Det er montert et filter mellom avsugsarmen og avtrekksenheten og viften for å filtrere luften for skadelige røykpartikler slik at de ikke sprer seg utenfor bygget.

  Vi tilbyr en rekke produkter for prosessavsug , inkludert avsugsarmer , samlere og industrifiltre for rensing av avtrekksluften. Produktene finnes i mange typer og dimensjoner , og vi tilbyr et bredt utvalg av tilbehør for å gi våre kunder en komplett løsning.

  Frequently asked questions

  Below you will find answers to some of the most common questions which we receive from customers.
  If you have other questions, please do not hesitate to contact us.

  Here is an extract of the most important information:

  Welding fume extraction systems have their place directly at the workplace.

  The collection can be carried out by means of collection elements such as extraction arms, extraction tables, extraction hoods, etc.

  Choose between a stationary or a mobile extraction solution by studying the advantages and disadvantages below:

  The following applies to a mobile extraction and filter unit:

  Advantages:
  • Use at different workplaces or workplaces that are far away from each other
  • Low installation effort: Plug & Play: Set up – connect – extract
  • Easy to move by means of large wheels

  Disadvantages:
  • Requires more space at the workplace – Higher noise level (fan inside)
  • Only useful for collection by means of an extraction arm

  A central extraction unit offers the following features:

  Advantages:
  • One extraction and filter unit can serve several extraction points simultaneously
  • Requires little space at the workplace (space-saving)
  • Low noise pollution at the workplace
  • Lower investment volume compared to several mobile solutions
  • Can be used for both recirculated air operation and exhaust air operation (also for carcinogenic media such as those produced during stainless steel welding)
  • Can be more easily adapted to changing requirements
  • Suitable for continuous operation
  • Better protection against flying sparks

  Disadvantages:
  • Piping and installation costs