Uttak i bilverksted

En bilforhandler ønsket å bygge nytt verksted og ba vår kunde (den lokale installatøren) gjennomføre prosjektet, som omfattet avsuging av eksos fra kjøretøy samt ventilasjon av kjemikalielagerskap.

Det ble stilt høye krav til slangetrommelen som ble spurt om. For det første var lengden på slangene nøkkelparameter for kunden. Derfor tilbød vi vår slangetrommel, type GTE-1400-15-150 , som er en elektrisk slangetrommel med fjernkontroll. Slangen på trommelen har en lengde på 15 meter og hele slangen kan vikles opp på slangetrommelen. Et annet krav var at slangen måtte tåle høyere temperaturer enn standard slanger. For å imøtekomme kundens ønske om høyere temperaturmotstand, forsynte vi kunden med 15 meter slange, bestående av 12 meter ordinær slange for bileksos, temperaturmotstand opp til 200°C, og 3 meter av vår HT -450 slange, som er kortvarig temperaturbestandig opp til 500°C.

Mellom de to forskjellige slangene monterte vi en sikkerhetskobling som sikret oppdelingen av slangen i to deler, i tilfelle slangene skulle bli utsatt for kraftig slag (ved en feiltakelse). Dysene til slangetrommelen var vår HT-dyse , ø150 mm laget av stål med skrustikke, fordi de kan brukes til svært varme avgasser.

Vi leverte viften som en behovsstyrt løsning, hvor viften starter ved behov, og luftmengden justeres etter antall brukere samtidig, dvs. med høyhastighets motorspjeld, aktivert via et sett med kontakter. i slangetrommelen. Viften ble montert i en lydboks for å dempe støyen. Med disse funksjonene vil kunden spare energi; han vil oppleve økt betjeningskomfort og brukerne vil oppleve en reduksjon av støyutslippet.

Kontrolllamper var montert på verksted – grønne lamper for ”Uttrekk ok” – og røde lamper samt sirener for feil, f.eks. ved manglende sug. Vår MultiBox styrer all automatikken.

Våre eksplosjonssikre ATEX vifter ventilerer kjemikalieoppbevaringsskapene.

Vår kunde har fullført prosjektet og sluttbrukeren er veldig fornøyd med resultatet.

Receive newsletter

Få vår nyeste katalog

Den nåværende katalogen som er gyldig fra 2021 er nå tilgjengelig.
Klikk på lenken under og få tilsendt en eller flere kataloger per post eller e-post.

Be om katalog

Be om katalog

  Om Geovent

  Vi er et dynamisk selskap som spesialiserer seg på utvikling og produksjon av komponenter og systemer for avansert industriell ventilasjon.

  Vi har vært kjent som pionerer på dette området siden 1968.

  Les mer >

  Utsugsarmer ›

  Bredt utvalg av hetter som er ideelle for utsuging av sveiserøyk og -damp.

  Filtre ›

  Bredt utvalg av industrifiltre – fra sveiserøyk til oljetåke – vi har de fleste filtreringsløsninger.

  Fan >

  Geovent tilbyr et bredt utvalg av vifter for industrielle prosesser med luftmengder opp til 55.000m³/t.

  Eksos røyk >

  Avsugsarmer for sveiserøyk, damper og støv.